Un programa d’actes organitzat per diverses entitats commemorarà l’èxode republicà pels passos fronterers de l’Alt Empordà

 
L’any 2009 es va complir el 70è aniversari de l’èxode republicà pels passos fronterers del nord de Catalunya.
 
Diverses entitats de l’Alt Empordà van organitzar un seguit d’activitats i homenatges per commemorar aquell episodi de la història i, enguany, algunes d’aquelles entitats han volgut sumar esforços per continuar contribuint a la memòria històrica amb la presentació d’un programa d’actes conjunt.
 
Els diferents actes tindran lloc a Figueres, entre el 27 de maig i el 4 de juny.
 
L’Associació Triangle Blau, el Patronat de la Catequística, el Casino Menestral Figuerenc, l’Òmnium Cultural, l’Orquestra de Cambra de l’Empordà i l’Associació Soca-rel Alt Empordà contribuiran a dur a terme aquest programa emparats per la Comissió de la Memòria Històrica de l’Ajuntament de Figueres.
 
Les entitats organitzadores han col·laborat amb la Fundació Andreu Nin, que aquest any celebra el seu 75è aniversari, i que s’ha sumat a aquest projecte amb la contribució particular del senyor Wilebaldo Solano. Les entitats destaquen el seu agraïment envers la família del senyor Àlvar d’Orriols i també a tots els testimonis que participen en la iniciativa i la fan possible.