Un miler de persones a la IV Trobada nacional de colles sardanistes dels Casals de Gent Gran

Ballada de sardanes multitudinària a Manlleu

Ballada de sardanes multitudinària a Manlleu

 La Trobada d'enguany ha tingut lloc a Manlleu i hi han participat persones de 27 casals de gent gran, un casal cívic i una casa del mar gestionats pel Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat. Tots aquests equipaments depenen de la Secretaria d’Acció Ciutadana i formen part de la Xecat, la Xarxa d’Equipaments Cívics de Catalunya.
 
El secretari d’Acció Ciutadana del Departament de Governació i Administracions Públiques, Josep M. Civis, ha presidit la IV Trobada nacional de colles sardanistes dels casals de gent gran de la Generalitat de Catalunya. La jornada d’enguany ha tingut lloc a Manlleu (Osona), aquest dissabte, 12 de juny.
 
Aquesta trobada sardanista ha aplegat prop de 1.000 usuaris de 27 casals de gent gran, un casal cívic i una casa del mar de la xarxa d’equipaments cívics que gestiona el Departament de Governació i Administracions Públiques. L’acte ha comptat també amb la participació del delegat del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Jordi Fàbrega, el coordinador dels Serveis Territorials de Governació a la Catalunya Central, Antoni Casassas, i l’alcalde del municipi, Pere Prat.
 
La ballada s’ha celebrat a la plaça de Fra Bernardí i la música ha anat a càrrec de la Cobla la Flama de Farners. La trobada s'ha tancat amb un dinar al pavelló municipal d’esports de Manlleu, on s’han lliurat els guardons a les colles participants. La Secretaria d’Acció Ciutadana ha organitzat l’edició d’enguany amb la col•laboració de l’Ajuntament de Manlleu, la Federació Sardanista de Catalunya i la Confraria Sant Raimon del Casal de Gent Gran de Vilafranca del Penedès.

 
Amb la participació de 29 equipaments cívics

 
En aquesta edició, a més de la Casa del Mar Vilanova i la Geltrú i el Casal Cívic de Sabadell-Rogelio Soto, també han participat els casals de la gent gran de Balaguer, Barcelona-Bac de Roda, Barcelona-Guineueta, Barcelona-Horta, Berga, Canovelles, Cardona, Cerdanyola, Figueres, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat-Progrés, les Borges Blanques, les Franqueses del Vallès, Lleida, Montcada i Reixac, Reus II, Rubí, Sabadell-Gràcia, Sant Adrià de Besòs, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Joan Despí, Santa Perpètua de Mogoda, Tarragona-Mare de Déu de la Mercè, Terrassa-Sant Llorenç, Tremp, Vallirana, i Vilafranca del Penedès.

 
Governació organitza la Trobada de colles sardanistes dels casals de gent gran de la Generalitat de Catalunya des de 2007. Les anteriors edicions s’han celebrat als municipis de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès), la Bisbal d’Empordà (Baix Empordà) i les Borges Blanques (Garrigues).