Un gran nombre d’entitats cíviques preparen concerts de Nadal

La Coral Cantiga

La Coral Cantiga

 Dins les programacions de Nadal de les entitats cíviques, moltes de les quals són equipaments adherits a la Xecat, s’inclou una considerable oferta de concerts i actuacions corals, tan destacable per la seva quantitat com per la seva qualitat.
 
La majoria dels esdeveniments musicals organitzats per les entitats cíviques en aquestes dates són pròpiament concerts de Nadal i comparteixen cartell amb altres activitats tradicionals, com ara les representacions dels Pastorets, però també trobem altres formats de concert que permeten escoltar música clàssica o peces populars.
 
Podem destacar el cicle de concerts que commemora el 50è aniversari de l’entrena d’El Pessebre, de Pau Casals, en què participen l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat, l’Orfeó de Sants, l’Orfeó Gracienc, el Cor Aulòs de Sant Cugat, la Coral Ginesta de Badia del Vallès, la Coral Xalesta de l’Hospitalet de Llobregat, el Cor de la Capella de Santa Maria de Ripoll i els Cantaires de la Coral Sant Cugat. El dia 17 de desembre hi ha una actuació al Vendrell, el dia 18, a Lleida i el 22, a Terrassa.
 
Per tot el territori català es reparteixen nombroses propostes: al Foment Mataroní, el grup instrumental Conjunt XXI! ens oferirà el seu repertori de simfonisme de cambra el pròxim dia 17 de desembre; el 18 de desembre, a la Basílica de Santa Maria de Tremp, diferents formacions estrenen una cantata i interpreten obres de Haendel, Guinovart i Rutter; el diumenge 19 de desembre, la Coral Polifònica de Figueres actua al Patronat de la Catequística de la població empordanesa; la Coral Cantiga, que s’està als Lluïsos de Gràcia, actuarà el dia 23 a la sala Oriol Martorell de l’Auditori de Barcelona i està programada també la commemoració del vint-i-cinquè aniversari del concert de Nadal que fa l’entitat de Vilafranca del Penedès La Principal, en què actuarà el mateix dia de Nadal, com fa tradicionalment, l’orquestra i cobla La Principal de la Bisbal.
 
Enllaç a la programació de concerts de la Federació Catalana d'Entitats Corals