S’inauguren dos nous equipaments a l’Alt Empordà: a Vilajuïga i a Vilabertran

El conseller Jordi Ausàs ha inaugurat el Centre Cívic de Vilajuïga i el Centre Social de Vilabertran

 

L’equipament de Vilajuïga suposa una inversió total d’1,3 milions d’euros, mentre que el Centre Social de Vilabertran ha rebut una inversió total de més de mig milió d’euros.

Totes dues obres han estat finançades per Governació a través del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC)

 
El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha inaugurat el nou Centre Cívic de Vilajuïga i el nou Centre Social de Vilabertran (Alt Empordà), avui diumenge, 30 de maig. El conseller ha estat acompanyat durant la jornada pel president de la Diputació de Girona, Enric Vilert; el subdelegat del govern espanyol a Girona, Francesc Francisco-Busquets, i la directora dels Serveis Territorials de Governació a Girona, Mireia Mata.
 

El nou Centre Social de Vilajuïga

  
El conseller Jordi Ausàs, juntament amb l’alcalde de Vilajuïga, Pere Trias, ha inaugurat el Centre Cïvic de Vilajuïga i la urbanització del seu entorn. La construcció d’aquest equipament, que ha suposat una inversió total d’1.328.481 euros, ha estat finançada per Governació amb 999.291 euros a través del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC).
 
El nou Centre Cívic de Vilajuïga és un gran equipament amb diferents espais per desenvolupar tot tipus d’activitats socials i culturals. L’edifici té una superfície total construïda de 919,53 m2 i consta de planta baixa i dues plantes pis. A la planta baixa, de 429,78 m2, s’ubiquen el Punt de Trobada, que inclou el bar, la cuina, els serveis sanitaris, una sala de calderes i un porxo exterior. També hi ha la llar d’infants, que consta de recepció, sala de psicomotricitat i sales de joc, i l’espai per a la gent gran, que està format per tres sales. A la planta primera, de 292,41 m2, hi ha la sala de lectura i la sala d’actes. La planta segona, de 197,34 m², està destinada a espai per als joves.
 

El nou Centre Social de Vilabertran

 
El conseller Jordi Ausàs també ha visitat Vilabertran, on ha inaugurat el nou Centre Social del municipi, acompanyat de l’alcalde, Martí Armadà. Aquest equipament s’ha ubicat al lloc d’un antic edifici a la plaça Major, només parcialment aprofitat. El Departament de Governació i Administracions Públiques ha aportat 451.964 euros a la construcció del Centre Social a través del PUOSC, d’una inversió total de 579.884 euros.
 

El nou Centre Social té una superfície construïda de 392,85 m2, i esdevé un centre obert a l’activitat cívica i cultural del municipi i el seu entorn. Aquest equipament compta amb un soterrani, on hi ha el magatzem, una planta baixa amb el centre social amb bar, i una planta pis amb l’àrea de cultura, una zona destinada al teixit associatiu i l’espai de joventut. També compta amb un ascensor adaptat.