Premis Ateneus 2011

 PREMIS ATENEUS 2011. RECONEIXEM EL TEU ESFORÇ

Ja s'ha obert la convocatòria per als Premis Ateneus 2011. A continuació trobareu les Bases i el Formulari d'inscripció per que comenceu a tramitar les vostres candidatures, però abans, les novetats. I és que enguany, els Premis Ateneus tornen a apostar per premiar les iniciatives més innovadores, brillants i remarcables del moviment associatiu a Catalunya. Això si, destacant las tasca de les entitats membres de la Federació d'Ateneus en quatre dels sis guardons.

Així, tant en el Premi als Mitjans de comunicació d’associacions culturals, com en els tres premis en Creativitat (recordem: en arts escèniques, Música i activitats de Cultura Popular i tradicional), només s’hi podran presentar les entitats federades.

Tot i així, no volent perdre l’esperit de reconeixement a tot el món associatiu català, seguim apostant per animar entitats pròpies i externes a presentar-se als Premis a la Innovació i a l’Activitat Sociocultural.

Com ja és habitual, els Premis s’entregaran al Desembre, abans de les festes de Nadal. El periode per presentar les propostes però ja s’ha obert i no es tancarà fins el dia 11 de novembre. Quan als guardons, enguany els premis vindran dotats amb 1.300 euros al primer premi i 600 euros el segon.

A continuació us detallem una llista dels premis i us adjuntem dos documents indispensables, les bases de la convocatòria i el Formulari d’inscripció.
 

MODALITATS PREMIS ATENEUS 2011
PREMIS OBERTS AL MÓN ASSOCIATIU
Premi a la Innovació
 • Dirigit a premiar una entitat cultural que destaqui per la innovació en qualsevol dels seus àmbits d’actuació (gestió, infraestructura, comunicació...).
 • Es valorarà l’originalitat, l’aplicació i l’adequació de la proposta a les necessitats dels seus associats i de la realitat social actual.
Premi a l’Activitat sociocultural
 • Dirigit a premiar una activitat sociocultural que fomenti la participació popular, mitjançant la programació i l’organització d’actes culturals i festius d’arrel, majoritàriament, catalana. En queda exclosa l’activitat ordinària.
 • Es valorarà la qualitat, la implicació i l’arrelament de l’activitat al territori.

PREMIS PER A ENTITATS FEDERADES
Premi als Mitjans de comunicació d’associacions culturals de Catalunya que afavoreixin i difonguin l’activitat associativa.
 • Poden optar a aquest premi butlletins, circulars, revistes, pàgines web… editades per entitats federades, escrites majoritàriament en català i que realitzin una tasca divulgativa de les activitats culturals.
 • Es valorarà la globalitat del seu contingut, la difusió, la qualitat i el disseny.
Premi a la Creativitat en Arts escèniques
 • Dirigit a premiar la posada en escena d’un espectacle (o un conjunt d’espectacles) teatral, de dansa, circ o performance.
 • En el cas de les arts parlades, la posada en escena ha de ser feta en català.
 • Es valorarà la qualitat, l’originalitat i la trajectòria del grup.
Premi a la creativitat en Música
 • Dirigit a premiar l’actuació d’un grup de música (corals, conjunts, cobles, orquestres, bandes, etc.) o el conjunt d’actuacions d’un programa musical.
 • Es valorarà que l’actuació sigui en llengua catalana o que s’hi interpretin peces de compositors catalans.
 • Es valorarà la qualitat, la repercussió i la trajectòria del grup.
Premi a la creativitat en Cultura popular i tradicional.
 • Dirigit a premiar una actuació o gesta dels grups de cultura popular i tradicional catalana (castellers, geganters, esbarts, grallers, diables, tabalers, etc.).
 • Es valorarà la qualitat, la dimensió de l’actuació i la trajectòria del grup.

 

Descarrega les bases dels Premis Ateneus 2011

Presenta la teva proposta!

Emplena la fitxa

 

Etiquetes: