Nou centre polivalent de la Morera de Montsant

 El conseller Jordi Ausàs ha inaugurat aquest equipament, que ha rebut una inversió total de 679.852 euros, 539.000 aportats per Governació. Al nou edifici, que ocupa l'antiga rectoria, s’hi ubica l’ajuntament de la Morera de Montsant. Durant la visita al Priorat, també ha inaugurat el nou local social de la Vilella Baixa i ha visitat obres d’arranjament urbà en aquest municipi.

  El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha inaugurat el nou centre polivalent de la Morera de Montsant (Priorat), aquest passat dissabte, 18 de setembre. Ha estat acompanyat de l’alcaldessa de la localitat, Núria Crivillé, i el director dels serveis territorials de Governació a Tarragona, Francesc Tarragona.

 La construcció d’aquest equipament municipal ha rebut una inversió de Governació de 536.980 euros a través del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC), d’un cost total de 679.852 euros.

 Al nou centre polivalent, construït a l’edifici de l’antiga rectoria, s’hi ha instal·lat l’ajuntament de la Morera de Montsant. És una construcció de tres plantes que, a més de les dependències del consistori, acollirà diverses instal·lacions destinades a les activitats associatives i culturals del municipi. La superfície total construïda és de 587,4 metres quadrats.

 Local social de la Vilella Baixa

 El conseller Jordi Ausàs també ha inaugurat el local social de la Vilella Baixa (Priorat), acompanyat de l’alcalde, Jordi Sabaté. Aquest nou equipament municipal ha rebut una inversió de Governació de 132.011 euros, d’un pressupost total de 146.757 euros.

 Les obres han consistit en reformar totalment un edifici preexistent, que es trobava en força mal estat, per construir un equipament amb una gran sala amb escenari per desenvolupar tot tipus d’activitats culturals i associatives. La superfície construïda total és de 205,42 metres quadrats.

 El conseller Jordi Ausàs també ha visitat les obres d’arranjament urbà que s’estan portant a terme a l’antiga carretera, als carrers Nou i de Catalunya i el seu entorn. S’hi estan renovant els serveis d’aigua potable, clavegueram i enllumenat i s’estan pavimentant les voreres.

 Aquestes obres d’arranjament urbà han rebut una inversió de Governació de 172.323 euros a través del PUOSC, d’un cost total de 328.909 euros.

 30 anys del PUOSC

 El Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC), que ara compleix 30 anys, és el programa de cooperació local del Govern amb una dotació econòmica més gran, cosa que el converteix en el principal instrument de suport al món local. Aquest pla incideix directament en la qualitat de vida de la ciutadania, finançant actuacions per cobrir les necessitats dels habitants dels municipis.

 En aquests 30 anys, a través del PUOSC s’han realitzat un total de 27.616 actuacions, i s’han invertint un total d’1.646.325.616 d’euros. En general, l’evolució de les actuacions i les inversions ha estat creixent en tot el període, però s’ha incrementat de manera molt important en els últims anys. Des del 2003 la dotació anual en el PUOSC ha augmentat un 43%, la qual cosa demostra la clara aposta d’aquest govern pel món local.