La Fundació ‘la Caixa’ s’incorpora a la Xecat

 El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, va presidir la signatura del conveni. Gràcies a l'adhesió dels equipaments de la fundació ‘La Caixa’ la Xecat compta ara amb 268 equipaments arreu del país.
 
El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, va presidir ahir a la tarda l’acte de signatura del conveni d’adhesió de la Fundació “la Caixa” a la Xarxa d’equipaments cívics de Catalunya (Xecat), impulsada per la Secretaria d’Acció Ciutadana. A l’acte, que va tenir lloc a la seu del Departament, també hi va assistir el director general de la Fundació “la Caixa”, Jaume Lanaspa; el secretari d’Acció Ciutadana, Josep M. Civis; el director de l’Àrea d’Acció Social de la Fundació “la Caixa”, Xavier Bertolín, i la sotsdirectora de l’Àrea d’Acció Social de la Fundació “la Caixa”, Montse Caminal.
 
A través d’aquest conveni, la Fundació “la Caixa” incorpora 66 dels seus centres a la Xecat: el Cosmocaixa de Barcelona, els CaixaForum de Barcelona, Lleida i Tarragona, un centre informàtic-esplai i 61 esplais de gent gran d’arreu de Catalunya. Amb l’adhesió d’aquests centres a la Xecat s’aconseguirà cohesionar l’activitat que es desenvolupa diàriament a les instal·lacions i equipaments, on participa la ciutadania.
 
A través de la Xarxa d’equipaments cívics de Catalunya es gestionaran i es coordinaran els recursos per als diferents equipaments adherits. Aquest projecte permetrà evitar duplicitats, millorar la qualitat dels serveis, optimitzar recursos, enfortir el vincle entre els equipaments cívics i potenciar el sentiment de pertinença a una xarxa d’àmbit català.
 
Una xarxa que creix

 El Departament de Governació i Administracions Públiques ha desenvolupat la plataforma tecnològica que coordina la xarxa i treballa en el procés d’incorporació d’equipaments cívics arreu del territori. L’adhesió de la Fundació “la Caixa” és la quarta que promou Governació. La Federació d’Ateneus de Catalunya, la Federació d’Associacions de Gent Gran i l’Associació Catalana de Municipis ja han firmat convenis similars. Amb els centres de la Fundació “la Caixa”, la Xarxa compta ja amb 268 equipaments cívics adherits arreu del país.