La Federació d'Ateneus de Catalunya engega un projecte de descoberta del territori català a través dels seus ateneus: el Turisme Ateneístic

 

La Federació d'Ateneus de Catalunya ha ideat un projecte de turisme per donar a conèixer la tasca associativa dels ateneus i la història del territori que els envolta. El projecte engega amb una descoberta del treball en xarxaque duen a terme els ateneus de la Vila de Gràcia. La jornada, que tindrà lloc el dissabte 12 de juny, estarà guiada per Joan Lafarga, historiador i veí del districte, que acompanyarà la visita pel barri donant a conèixer tres ateneus centenaris de la Vila: els Lluïsos, el Cercle Catòlic i el Centre Moral de Gràcia, i també l'interior del refugi antiaeri construït durant la Guerra civil sota la plaça del Diamant. S'inclourà també el turisme gastronòmic amb un dinar amb productes de la terra al Centre Moral.
 
L'activitat està destinada inicialment als directius i directivesd'ateneus de tot Catalunya, amb la intenció de donar a conèixer el projecte i engrescar altres ateneus a fer propostes de turisme ateneístic als seus municipis. Les trobades de turisme també inclouran el turisme gastronòmic, amb dinars que recullin plats típics de la zona, plats de l'època de l'any en què es faci la trobada, productes de la terra, etc.
 
L'objectiu final del Turisme Ateneísticés, a llarg termini, poder confeccionar una oferta turística i cultural vinculada als ateneus, a la qual tingui accés tant el públic familiar com el jove i la gent gran que vulguin gaudir del territori, la gastronomia i la història d'una manera diferent, posant l'accent en l'associacionisme i la cultura popular.
 
Turisme Ateneístic a Gràcia
 
Hora i lloc de trobada: 12 de juny a les 10 h del matí, a la plaça del Nord, 7-10, Barcelona
Si formeu part de la direcció d'un ateneu i voleu participar a la trobada, inscriviu-vos-hi abans del 8 de juny trucant al 93 268 81 30 o enviant un correu a serveis@ateneus.cat