La Federació d'Associacions de Gent Gran s'incorpora a la Xarxa d'equipaments cívics de Catalunya

Els consellers

Els consellers

Els consellers revival

Els consellers revival

Els consellers las eminence

Els consellers las eminence

 Representants de més de 50 entitats assisteixen a l’acte d’adhesió a la Xecat que impulsa el Departament de Governació i Administracions Públiques per a la construcció d’una xarxa cívica d’àmbit català. L'acte va ser presidit pel president del Parlament, Ernest Benach.

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha signat amb el president de la Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya (Fatec), Mario Cugat, el conveni d’adhesió dels centres de la Federació a la Xarxa d’equipaments cívics de Catalunya (Xecat), aquest dilluns, 22 de febrer. 

La signatura, que ha tingut lloc al Parlament de Catalunya, ha estat presidida pel president del Parlament, Ernest Benach. També hi han assistit representants de més d’una cinquantena d’entitats membres de la Fatec, i ha comptat amb la participació del Secretari d’Acció Ciutadana, Josep M. Civis, i el vicepresident de la Federació d’Ateneus de Catalunya, Salvador Casals.

Durant la seva intervenció, el conseller Jordi Ausàs ha destacat el paper de la gent gran com a font de valors socials i com un dels col•lectius més participatius pel que fa a activitats cíviques i comunitàries. A més, el conseller Jordi Ausàs s’ha referit a la Xecat com “el motor que potenciarà les relacions entre els equipaments cívics del país, un espai d’intercanvi de coneixement i d’experiències, un banc comú d’idees i recursos que ajudarà a promoure i millorar les activitats que cada entitat fa individualment”.

El conseller Jordi Ausàs també ha explicat que el projecte ha de ser, “una via d’obertura cap a la ciutadania, un portal directe a tots els serveis i activitats que ofereixen els equipaments membres”. I ha destacat que “l’estructura en xarxa permetrà assolir la descentralització i l’equilibri territorial que dibuixi un mapa cívic de país on cada centre pugui tenir el mateix pes i oportunitats que la resta”.

Millorar els serveis i enfortir els vincles

Actualment, la Fatec compta amb 519 entitats i té representació en tots els territoris del país. A través de la Xecat es gestionaran i es coordinaran els recursos per als diferents equipaments adherits. Aquest projecte pioner permetrà evitar duplicitats, millorar la qualitat dels serveis, optimitzar recursos, enfortir el vincle entre els equipaments cívics i potenciar el sentiment de pertinença a una xarxa d’àmbit català.
Amb la incorporació de la Fatec s’aconseguirà cohesionar l’activitat que es desenvolupa diàriament a les infraestructures cíviques i de participació de la ciutadania.

La presentació de la Xecat està prevista per a mitjans del 2010. El Departament de Governació i Administracions Públiques està treballant tant en el desenvolupament de la plataforma tecnològica com en el procés d’adhesió d’equipaments cívics arreu del territori. Aquesta és la segona adhesió que promou el Departament de Governació, després que el novembre del 2009, el conseller Jordi Ausàs ja va signar el primer conveni amb la Federació d’Ateneus de Catalunya.

Des de llavors, una vintena de membres d’aquesta Federació s’han sumat a la Xecat, juntament amb els més de cent cinquanta equipaments cívics que hi aporta la Secretaria d’Acció Ciutatana.

 

Etiquetes: Parlament, Fatec, adhesions