L’Ajuntament de Vic i la Generalitat col·laboren per impulsar la xarxa d’equipaments cívics del municipi

El conseller Jordi Ausàs durant la signatura del conveni amb l'Ajuntament de Vic

El conseller Jordi Ausàs durant la signatura del conveni amb l'Ajuntament de Vic

 El conseller Jordi Ausàs signà ahir el Pacte de Ciutat entre Governació i l’Ajuntament de Vic. Aquest conveni estableix una línia de cooperació interadministrativa per impulsar la xarxa d'equipaments cívics del municipi.
 
El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, i l’alcalde de Vic (Osona), Josep M. Vila d’Abadal, van signar ahir pel matí el Pacte de Ciutat  entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de la localitat. També participaren en l’acte el secretari d’Acció Ciutadana, Josep M. Civis, i el coordinador territorial de Governació a la Catalunya Central, Antoni Casassas.
 
Aquest conveni és fruit de l’aposta de Governació per establir vincles de col·laboració i cooperació interadministrativa amb els Ajuntaments catalans a fi d’assegurar la satisfacció de les necessitats presents i futures de la ciutadania i, alhora, aprofitar l’experiència en la gestió de serveis públics de proximitat que els ens locals poden aportar.
 
Durant la seva intervenció, el conseller Ausàs va explicar que “els Pactes de Ciutat busquen que cada municipi incideixi en els aspectes i els eixos que cregui més adients, en funció de les prioritats i les necessitats”. En el cas de Vic, el conveni estableix la cooperació en la gestió i manteniment de la xarxa d’equipaments cívics del municipi, sobretot pel que fa als casals de gent gran.
 
En aquest sentit, el pacte inclou la constitució d’una comissió de seguiment i programació d’aquests equipaments. Aquest organisme estarà format per persones dels Serveis Territorials de Governació a la Catalunya Central i de l’Ajuntament de Vic així com representants escollits pel consells de govern del Casal de Gent Gran Mossèn Guiteras i el Casal de Gent Gran Rambla Hospital, i els responsables d’ambdós equipaments.
 
Governació ja ha signat un Pacte de Ciutat similar amb els ajuntaments de Terrassa, Molins de Rei i Sant Boi de Llobregat i té previst establir-ne amb d’altres ciutats catalanes com ara Manresa.