Ja es coneixen els finalistes dels Premis Ateneus

Públic d'una edició anterior del lliurament dels premis

Públic d'una edició anterior del lliurament dels premis

 La Federació d’Ateneus de Catalunya ja ha revelat les candidatures finalistes dels Premis Ateneus. Dilluns, 20 de desembre, a dos quarts de vuit del vespre, es lliuraran els premis al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona,
 
Cada categoria compta amb un primer i un segon premi, que consisteixen en un guardó i unes dotacions econòmiques respectives de 1.500 € i 750 €. Hi ha sis categories i, per a cada categoria, s’han donat a conèixer tres finalistes.
 
Les propostes finalistes del Premi als mitjans de comunicació d’associacions culturals de Catalunya que afavoreixin i difonguin l’activitat associativa són: la revista Nova Badia i el web www.novabadia.com, presentada pel Centre Cultural Nova Badia; la revista Ressò de Ponent, presentada per l’Ateneu Popular de Ponent, i la proposta “El teu pessebre a la xarxa”, presentada pel Grup de Pessebristes de Castellar del Vallès.
 
Pel que fa al Premi a la creativitat en arts escèniques, les propostes finalistes són: “Sorra, morter, runa”, presentada per l’Associació Cooperativa General Humana; “Puig-reig, l’herència de Guillem de Berguedà als templers”, presentada pels Diables del Clot de l’Infern de Puig-reig, i la proposta “10è aniversari de la Jove Companyia de Dansa”, presentada pel Centre de Lectura de Reus.
 
Les finalistes al Premi a la creativitat en música són: “Contrabaix, músiques en xarxa”, presentada per l’Ateneu Santfeliuenc; “Objectiu Freedònia”, presentada pels Lluïsos de Gràcia i “Vuit fonts d’Horta Guinardó – 2a fase 2009/2010”, presentada per l’associació cultural UT música.
 
En la categoria Premi a la creativitat en cultura popular i tradicional, han resultat finalistes les següents propostes: “125 anys de la cultura en dansa”, presentada per la Colla de Gitanes de Santa Eulàlia de Ronçana; “Els pastorets musicals”, presentada pel Centre Moral d’Arenys de Munt, i també “D’un temps”, presentada per l’Esbart Ciutat Comtal.
 
En la cinquena categoria, el Premi a la innovació, competeixen les propostes: “Informació pública i gestió interna a temps real”, presentada per l’associació cultural i musical The Peeper Pots; “La conducta humana”, presentada pel Casino Menestral Figuerenc, i “Teatre Gran a Vilafranca”, presentada per la Societat d’Esbarjo, Cultural i Esports La Principal.
 
 
Per últim, les candidates al Premi a l’activitat sociocultural són les propostes següents: “Integració de la immigració senegalesa de Salt a les activitats de cultura tradicional catalana a través de la música”, presentada per la Colla Castellera Marrecs de Salt; “desFOLCa’t! Festival de Música Popular i Tradicional de Calaf”, presentada per COMTCASE – Comissió Organitzadora de Música Tradicional de Calaf i Alta Segarra, i la proposta “Exili 39”, presentada per l’Associació Soca-rel Alt Empordà i d’altres entitats associades.
 
 
Els Premis Ateneus són convocatòries anuals que la Federació d’Ateneus de Catalunya du a terme des de l’any 1989, amb l’objectiu de reconèixer la creativitat, l’originalitat, la qualitat i l’esforç que fan les diferents associacions culturals, les persones, les empreses i els mitjans de comunicació del país per promoure la cultura i l’associacionisme cultural.
 
En el mateix acte es lliura el premi Jove Proposa! Fes teu l’Ateneu.
 
Els projectes finalistes d’aquest guardó són els següents: presentat per l’Associació Centre Cultural Sant Vicenç de Sarrià de Barcelona, “Lisistrata, el musical” del grup IUSI Teatre; presentat per l’Ateneu Santcugatenc, el projecte “Desig i identitat: un plat no preparat”, i –finalment– “Carnavalassu 2011” de l’associació juvenil Joves del Centre, presentat pel Centre Sant Pere Apòstol de Barcelona.
 
Amb aquest darrer premi es pretén incentivar la participació dels joves dins de les associacions.