Governació signa convenis amb 18 municipis per desplegar Plans Locals de Civisme

Representants dels municipis que han signat conveni amb Governació

Representants dels municipis que han signat conveni amb Governació

El secretari general va presidir l'acte de signatura

El secretari general va presidir l'acte de signatura

 El Departament de Governació i Administracions Públiques destinarà més de 500.000 euros en aquests convenis pluriennals que permetran desenvolupar polítiques locals de foment del civisme i dinamització comunitària en municipis de més de 20.000 habitants
 
El secretari general de Governació i Administracions Públiques, Jaume Oliveras, va presidir el dilluns 25 d'octubre  la signatura dels convenis pluriennals per desplegar Plans Locals de Civisme a 18 municipis de més de 20.000 habitants. L’acte va tenir lloc a la seu de Governació a Barcelona i també hi van assistir el secretari d’Acció Ciutadana, Josep M. Civis; els directors territorials de Governació a Girona, Mireia Mata; a Barcelona, Joan Rabasseda; a Tarragona, Francesc Tarragona; i a les Terres de l’Ebre, Carles Pasqual; el coordinador territorial de Governació a la Catalunya Central, Antoni Casassas; i representants dels 18 municipis.
 
Les ciutats que van signar l’acord amb Governació són: Amposta, Tortosa, Girona, Salt, Lloret de Mar, Rubí, Terrassa, Vic, Vilanova i la Geltrú, Manresa, Reus, Molins de Rei, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Olot, Figueres, Manlleu i Sabadell.
 
El secretari general de Governació, Jaume Oliveras, va explicar que “la profunda transformació de caire econòmic, social i cultural que viu la nostra societat planteja el repte de dur a terme polítiques que reforcin la integració i la cohesió social”. “Això es fa especialment palès en els municipis més grans, amb una complexitat que requereix actuacions específiques”, va remarcar.
 
Segona convocatòria dels Plans
 
Els Plans Locals de Civisme permeten desenvolupar i consolidar polítiques locals de foment del civisme i de dinamització comunitària. Promouen una actitud participativa de la ciutadania, amb un paper actiu en la política municipal, amb consciència de la pròpia cultura, llengua i tradició, i amb el compromís pel futur de la comunitat. Els convenis suposen una inversió global de 513.000 euros i l’import de cada subvenció oscil·la entre els 25.000 i 35.000 euros per localitat.
 
Aquesta és la segona convocatòria dels Plans Locals de Civisme, que vol donar continuïtat i consolidar els projectes iniciats l’any passat.  En aquest sentit, 14 de les ciutats que han signat l’acord ja ho havien fet també el 2009 i, a més, l’ampliació de la convocatòria ha permès que Figueres, Olot, Manlleu i Sabadell s’hi incorporin per primer cop. Com a novetat, s’han establert convenis per al 2010 i 2011, una ampliació que respon a la voluntat de facilitar la gestió de recursos i la planificació dels projectes.
 
Des del Departament de Governació i Administracions Públiques, a través de la Secretaria d’Acció Ciutadana i juntament amb els municipis, s’estan duent a terme diverses accions orientades al foment del civisme i la cohesió social. L’objectiu principal és que el civisme continuï sent un dels puntals sobre els quals es fonamenti la Catalunya del segle XXI, una Catalunya oberta al món, però que no vol perdre els seus trets d’identitat.