Els gegants del Casal de Gent Gran de Figueres visiten l’escola Bressola El Vernet de Perpinyà

 La directora dels Serveis Territorials de Governació a Girona, Mireia Mata, va assistir a l’actuació que la colla gegantera de l’associació del Casal de Gent Gran de Figueres va fer a la Bressola el Vernet de Perpinyà el divendres, 22 d’octubre.
 
Els nens i les nenes d’aquesta escola van escoltar el conte de la història dels gegants del casal, Bernat i Conxita. Tot seguit, van celebrar una petita cercavila i van poder dur un capgròs.
 
La colla de geganters del Casal de Gent Gran de Figueres està formada per persones voluntàries que, entre d’altres activitats, ofereixen aquest taller als centres educatius i a les entitats. La colla, que enguany celebra el seu desè aniversari, ja ha dut a terme actuacions similars a escoles i també per associacions de veïns de Figueres.
 
L’equipament de Figueres és un del centenar de casals de gent gran de la Generalitat de Catalunya, on es fomenten les activitats comunitàries i la implicació dels més grans en la millora del seu entorn. Els equipaments cívics de la Secretaria d’Acció Ciutadana promouen les activitats intergeneracionals com aquesta que suposen un benefici tant per a les persones usuàries de l’equipament com pel nens i les nenes.
 
L’escola El Vernet forma part de la Bressola, una entitat que aplega el conjunt d’escoles laiques catalanes de la Catalunya Nord. Aquesta xarxa de centres educatius té, entre d’altres, l’objectiu de recuperar el català com a llengua d'ús quotidià, normal de relació entre persones i famílies.