El secretari d’Acció Ciutadana, Josep M. Civis, va assistir a la inauguració del I Meeting Internacional Special Olympics Figueres 2010

 Més de 1.300 esportistes han participat en aquesta competició del 22 al 24 d’octubre. Figueres ha acollit aquest esdeveniment esportiu coincidint amb el Xè aniversari de la celebració del Jocs Special Olympics Figueres 2000.
 
El secretari d’Acció Ciutadana del Departament de Governació i Administracions Públiques, Josep M. Civis, i la directora dels Serveis Territorials de Governació a Girona, Mireia Mata, van assistir la tarda del divendres passat a l’obertura del I Meeting Internacional Special Olympics Figueres 2010, que s’ha celebrat del 22 al 24 d’octubre a la capital de l’Alt Empordà.
 
El Meeting Internacional Special Olympics Figueres 2010 és una competició per a esportistes amb discapacitat intel·lectual que, en aquesta edició, ha aplegat més de 200 tècnics, una cinquantena d’organitzadors, prop de 300 voluntaris i més de 1.200 esportistes que han competit en 9 modalitats esportives: futbol, bàsquet, petanca, atletisme, tenis taula, tennis, gimnàstica, handbol i natació.
 
El Meeting ofereix als esportistes l’oportunitat de desenvolupar les seves aptituds físiques i l’esperit de superació, promocionar l’esport, donar a conèixer la realitat de les persones amb discapacitat intel·lectual i alhora fer visible a tota la societat la capacitat d’integració d’aquest col·lectiu.
 
Ja fa més de 20 anys que Special Olympics va iniciar a Catalunya el principal projecte esportiu per a persones amb discapacitat intel·lectual. Un projecte que presenta l’esport com una via d’integració, de desenvolupament personal, de visibilitat social i de lleure. Actualment aquest moviment compta amb més de 4.000 esportistes que treballen cada dia, que s’emancipen, viuen en autonomia i que fan amistats a través de la pràctica esportiva.
 
En aquest sentit, el I Meeting Internacional Special Olympics Figueres 2010 ha volgut transmetre un missatge de compromís, un missatge positiu i reivindicatiu del paper que volen tenir aquestes persones.
 
El Departament de Governació i Administracions Públiques col·labora amb l’entitat organitzadora a través de la convocatòria de subvencions per a projectes d'actuacions i d'activitats cíviques, comunitàries i de foment del voluntariat que atorga la Secretaria d’Acció Ciutadana.