El conseller Jordi Ausàs presenta la incorporació de la Federació d’Ateneus de Catalunya a la Xarxa d’equipaments cívics de Catalunya (XeCat)

L'Orfeó Martinenc acollirà l'acte de signatura del conveni.

L'Orfeó Martinenc acollirà l'acte de signatura del conveni.

Els representants de més de 40 ateneus de Catalunya assistiran a la signatura del conveni d'adhesió, que suposarà el primer pas cap a la construcció d'una xarxa cívica d'àmbit català.
 
El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, signarà amb el president de la Federació d’Ateneus de Catalunya, Pere-Joan Pujol, el conveni d’adhesió dels Ateneus de Catalunya a la Xarxa d’Equipaments Cívics de Catalunya (XeCat). La signatura tindrà lloc a la seu de l’Orfeó Martinenc el proper dimecres, 25 de novembre, a les 19 hores, i comptarà amb la presència dels representants de més de 40 ateneus de Catalunya. A l’acte hi participarà també el secretari d’Acció Ciutadana, Josep M. Civis, que presentarà les línies estratègiques del projecte XeCat.
 
Amb la incorporació dels ateneus de Catalunya dins de la XeCat s’aconseguirà cohesionar l’activitat que es desenvolupa diàriament en unes instal·lacions i equipaments, en les quals participa la ciutadania.  A través de la XeCat es gestionaran i es coordinaran els recursos per als diferents equipaments adherits. Aquest projecte permetrà evitar duplicitats, millorar la qualitat dels serveis, optimitzar recursos, enfortir el vincle entre els equipaments cívics i potenciar el sentiment de pertinença a una xarxa d’àmbit català.