El conseller Jordi Ausàs inaugura el nou casal de gent gran de Canovelles

El Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya ha invertit prop de 2,3 milions d'euros en la construcció i posada en funcionament d'aquest equipament

 
El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha inaugurat el nou Casal de Gent Gran Canovelles (Vallès Oriental) aquest divendres, 28 de maig. A l’acte l’han acompanyat l’alcalde de la localitat, José Orive; la directora general d’Acció Cívica, Violant Mascaró; el director dels Serveis Territorials del Departament a Barcelona, Joan Rabasseda i d’altres autoritats locals i representants de l’equipament.
 
El Departament de Governació ha invertit 2.283.612 euros en la construcció i posada en funcionament del nou edifici. L’equipament de dues plantes té una superfície construïda de 1.105 metres quadrats i disposa de recepció, sala polivalent amb escenari i camerinos, sala TV i premsa, cuina-cafeteria, dos despatxos, sala de reunions, gimnàs amb vestidors, sala d’instal·lacions, dues aules taller, podologia, perruqueria, sala de billar i aula d’informàtica.
 
Aquest nou equipament substituirà l’antic casal de la gent gran del municipi i donarà servei a més de 3.000 persones usuàries inscrites. Els casals de la gent gran de la Xarxa d’equipaments cívics de Catalunya s’han convertit en un punt de referència en la promoció del benestar, la convivència, les relacions intergeneracionals i la participació social de la gent gran.
 
A més del casal de gent gran, el Departament de Governació i Administracions Públiques compta a Canovelles amb un equipament polivalent format per un casal cívic i una oficina d’acció ciutadana.
 

Un nou equipament a la Xecat

 
Les noves instal·lacions de Canovelles passen a formar part de la Xarxa d’equipaments cívics de Catalunya (Xecat). La Xecat és un espai d’intercanvi de coneixement i un banc comú de recursos, a través de la qual es gestionen i coordinen les activitats i els serveis dels equipaments adherits. Aquest projecte de Governació permet millorar la qualitat dels serveis, optimitzar els recursos i assolir la descentralització i l’equilibri territorial en un mapa cívic on tots els centres tinguin el mateix pes i oportunitats.