El civisme mou la gent gran: l’any 2010 participarà en el programa Noces d'Or un total de 9.600 persones

 El programa “Noces d’Or, homenatja les parelles que celebren cinquanta anys de matrimoni o de convivència. El programa, que consisteix en una estada de cinc dies a la costa catalana, es fonamenta en el fet convivencial de la parella i, alhora, suposa un reconeixement a les parelles que han viscut uns anys difícils de la nostra història recent i han contribuït a la construcció del país.
 
Durant l’any 2010, participarà en el programa Noces d’Or un total de 9.600 persones: 4.800 parelles, dividides en dos períodes de realització. El primer període, comprès entre el 26 de gener i el 27 de març, està desenvolupant-se amb la participació de 4.500 persones; el segon període, comprès entre el 14 d’octubre i el 21 de desembre, beneficiarà a 5.100 persones més.
 
Els tallers que es duen a terme durant l’estada, dinamitzats per un equip de monitors i monitores, tenen l’objectiu d’establir una bona relació entre les parelles participants, alhora que es desenvolupen actituds que faciliten el diàleg i la convivència. Es tracta, en definitiva, de celebrar les noces d’or de la parella, de potenciar l’aprofundiment de la vida matrimonial i familiar, però també de compartir experiències i vivències amb la resta de parelles participants.