El 20 de desembre seran lliurats els Premis Ateneus al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona

Públic d'una edició anterior del lliurament dels premis

Públic d'una edició anterior del lliurament dels premis

 La Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) celebrarà el proper 20 de desembre, dilluns, l’acte de lliurament dels Premis Ateneus 2010, els guardons de l’associacionisme cultural català. L’acte se celebrarà al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. Es tracta d’una de les convocatòries de guardons a l’associacionisme català amb més prestigi.
 
Enguany l’acte inclou un reconeixement especial a tres entitats que celebren el seu centenari: el Centre Moral del Poble Nou, l’Orfeó Martinenc i el Patronat Cultural i Recreatiu de Cornellà.
 
Les categories que inclou el certamen són: premi als mitjans de comunicació d’associacions culturals, premi a la creativitat en arts escèniques, premi a la creativitat en música, premi a la creativitat en cultura popular i tradicional, premi a la innovació i premi a l’activitat sociocultural. Cada categoria compta amb un primer i un segon premi, dotats respectivament amb 1.500 i 750 euros.
 
Els Premis Ateneus són convocatòries anuals que la Federació d’Ateneus de Catalunya du a terme des de l’any 1989, amb l’objectiu de reconèixer la creativitat, l’originalitat, la qualitat i l’esforç que fan les diferents associacions culturals, les persones, les empreses i els mitjans de comunicació del país per promoure la cultura i l’associacionisme cultural. El jurat està format per persones externes a la Federació que compten amb una reconeguda trajectòria en els àmbits associatiu i cultural. Aquest any el jurat està format per l’actor Toni Albà, l’escriptora Amàlia Bosch i el director del CONCA, Pep Montes.
 
Al mateix acte es premiarà el guanyador del concurs “Jove proposa. Fes teu l’Ateneu”, convocat per la FAC amb l’objectiu de fomentar la participació de joves als centres de la Federació. Aquest any es compleix la tercera edició d’aquesta convocatòria específica.
 
 
Més informació