Comença el 2n Congrés d’Associacions de Barcelona

 El Congrés, organitzat pel Consell d’Associacions de Barcelona, plantejarà un procés participatiu de llarga durada que busca consensuar i establir les línies d’actuació estratègiques per enfortir el teixit associatiu de la ciutat.
 
El divendres 22 d’octubre es va celebrar l’acte inaugural del 2n Congrés de les Associacions de Barcelona al Casino l’Aliança de Barcelona. Aquest Congrés, organitzat pel Consell d’Associacions de Barcelona, ha de servir per debatre i reflexionar sobre la situació actual de l'associacionisme a la ciutat i plantejar mesures i actuacions de futur per enfortir-lo.
 
El Congrés ha programat un procés participatiu que cerca consensuar i establir les línies d’actuació estratègiques per enfortir el teixit associatiu de la ciutat. En aquest sentit, l’obertura del 2n Congrés serà el tret de sortida dels debats sectorials i territorials que s’organitzaran als deu districtes de la ciutat durant els propers mesos. L’objectiu d’aquests debats és que les associacions elaborin propostes de millora del sector entorn tres eixos de treball: reconeixement, finançament i equipaments i espais.
 
Les propostes consensuades en finalitzar el procés del 2n Congrés, previst per al mes de maig de 2011, fixaran les bases per a l’elaboració del Pla de suport associatiu, on es recolliran les mesures de suport al sector associatiu a aplicar pel govern municipal durant el període 2011-2015.
 
Les entitats de primer, segon i tercer grau, les fundacions i la ciutadania interessada en el sector associatiu pot participar en el 2n Congrés assistint als debats sectorials i territorials. També serà possible participar-hi a través de la pàgina web del Congrés, www.congresassociacionsbcn.cat, on es podrà trobar informació ampliada sobre el procés, així com les dates dels debats a mida que es vagin concretant. El procés i l’evolució del 2n Congrés també es podrà seguir per mitjà de les xarxes socials Facebook i Twitter.
 
La Secretaria d’Acció Ciutadana dóna suport a l’entitat organitzadora a través de la convocatòria de subvencions per a projectes d'actuacions i d'activitats cíviques, comunitàries i de foment del voluntariat que atorga la Secretaria d’Acció Ciutadana.