Conferència “EL PARAL·LEL VILAFRANQUÍ” de Lluís Permanyer

Organitza: Societat Cultural, d'Esbarjo, Esports i Cultura La Principal

  • Dij, 28/04/2011 - 20:00 - 21:00

 
El proper dijous 28 d’abril, el Casal de Vilafranca organitza una conferència que amb el títol de “EL PARAL·LEL VILAFRANQUÍ” ens permetrà dibuixar una línia imaginària entre el Paral·lel de Barcelona i Vilafranca, mostrant-nos les similituds d’aquelles societats de principis dels anys 20 que revolucionaren el concepte del lleure, el teatre i l’entreteniment.
 
El nexe d’unió entre les dues realitats és Andreu Audet. Un arquitecte especialitzat en la construcció de teatres a la Barcelona de principis de segle, que l’any 1920 projectava el Casal de Vilafranca i ho feia reproduint el model estructural aplicat als primers teatres construïts pel mateix Audet al Paral·lel de Barcelona, a la primera dècada del segle XX.
 
Ara, 90 anys després de la seva construcció, el Casal de Vilafranca conserva intacta la seva estructura de fusta i les decoracions definides pels artesans que hi van participar, esdevenint una mostra extraordinària de l’arquitectura teatral del Paral·lel de principis de segle. Una mostra inexistent a la ciutat comtal que en opinió dels experts que han participat en les tasques de documentació i preservació iniciades per l’entitat cal conservar i potenciar.
 
A la conferència, Lluís Permanyer ens parlarà de la Barcelona de principis de segle i del naixement del paral·lel d’Andreu Audet i Joan Solé Bordes, ens dibuixarà la visió vilafranquina dels inicis del segle XX i de la importància d’una iniciativa com la construcció del Casal a la capital del Penedès. Amb aquestes dues visions expertes esperem tenir ben definit el Paral·lel vilafranquí.
 
.......................................................................................
 
TEATRE CASAL DE VILAFRANCA
 
Dijous 28 d’abril, 20h.
Gratuït i obert a tothom
 
 
Amb el suport de l’Institut d’Estudis Penedesencs i Òmnium Cultural de l’alt Penedès